Hotline
+905322065840

Aşılama ücreti

Aşılama ücreti

Aşılama ücreti Bir bebek sahibi olmak isteyip olamayan evli çiftlerin imdadına aşılama ve tüp bebek tedavileri yetişiyor. Öyle ki, bilimsel ve teknolojik gelişmeler, özellikle tüp bebek yöntemiyle gebe kalma oranlarını son yıllarda anlamlı bir şekilde yükseltmiş durumda. Bilindiği üzere, inletilişte (Kısırlık) kliniklerine başvuran çiftlerde gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra en uygun tedavi yönteminin seçilmesine özen gösteriliyor. Bazen erkek ve kadında farklı ilaçlarla yapılan medikal tedaviler tek başına yeterli olabilirken, bazen de aşılama (intrauterin inseminasyon) ve tüp bebek (IVF) gibi yöntemler kullanılıyor

Aşılama ücreti Bir bebek sahibi olmak isteyip olamayan evli çiftlerin imdadına aşılama ve tüp bebek tedavileri yetişiyor. Öyle ki, bilimsel ve teknolojik gelişmeler, özellikle tüp bebek yöntemiyle gebe kalma oranlarını son yıllarda anlamlı bir şekilde yükseltmiş durumda.

Bilindiği üzere, inletilişte (Kısırlık) kliniklerine başvuran çiftlerde gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra en uygun tedavi yönteminin seçilmesine özen gösteriliyor. Bazen erkek ve kadında farklı ilaçlarla yapılan medikal tedaviler tek başına yeterli olabilirken, bazen de aşılama (intrauterin inseminasyon) ve tüp bebek (IVF) gibi yöntemler kullanılıyor. İnfertil çiftte uygulanacak yöntem seçiminde tedavi şemaları, tedavi yöntemi ile ilaç maliyeti gibi unsurların göz önünde bulundurulması önemli.

Aşılama Tedavisinin Başarı Oranı Nedir?

  • Tek başına aşılama yaptıranlarda gebelik şansı %3
  • Sadece hap ile yumurta geliştirildiğinde, aşılama yapılmadığında %5
  • Sadece iğne ile yumurta geliştirildiğinde, aşılama yapılmadığında %8
  • Hapla yumurta gelişimi sağlandıktan sonra aşılama tedavisi yaptıranlarda%8 Doğal gebe kalabilme şansı da yaklaşık bu oranlardadır.
  • İğne ile yumurta gelişimi sağlandıktan sonra aşılama yaptıranlarda % 15-18 gebelik şansı vardır.

Aşılama Tedavisinde Ultrason Ne Sıklıkla Uygulanır?

Ultrasonografik değerlendirme sıklığı kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama 4-5 günde bir kontrol yapılır. Muayeneler vajinal ultrason ile değerlendirilir. Çünkü transvajinal ultrason ile folikül boyutu en doğru şekilde ölçülmektedir. Kadınlar adet döneminde muayene olmaktan rahatsızlık duyarlar fakat kadın doğum doktorunuz olarak ben bu duruma alışkınımdır. Sizlerin de ultrason ile muayenede çekinmesine hiç gerek yoktur

Aşılama Ne Zaman Yapılır ?

Tedavide yumurta içeren moleküllerin boyutu 16-18 mm’ye ulaştığında koldan veya karından çatlatma iğnesi yaparız.(coryomon, ovitrelle, pregnyl). Çatlatma iğnesi ile yumurta hücresinin son gelişim evresi tamamlanır ve olgun yumurta hücresi elde edilmesi hedeflenir. Çatlatma iğnesinden 36-37 saat sonra da aşılama yapılır.

Aşılama adetin kaçıncı günü yapılır sorusunun cevabı, kişinin tedaviye yanıtı ile ilgilidir. Çünkü her kadında yumurtanın gelişim hızı farklıdır. Bazen kadında adetin 10. günü yumurta olgunlaşırken bazen de kadında adetin 21. gününde yumurta olgunlaşabilmektedir. Dolayısıyla aşılama adetin herhangi bir gününe denk gelebilir.

Burada önemli olan yumurtanın büyüklüğü ve rahim iç duvar kalınlığıdır (7mm olmalıdır). İç duvar kalınlığı 14 mm den fazla olduğunda da olumsuz sonuçlar olabilir. Genellikle adetin başladığı günden itibaren aşılama adetin 12-14. gününde yapılmaktadır. Aşılama tedavisinde amaç toplam 1-3 arası yumurta geliştirmektir. 3 den fazla yumurta geliştiğinde çoğul gebelik riski nedeniyle, ilaçların kullanımı bırakılır ve çatlatma iğnesi yapılmadan tedaviyi iptal etmek gerekir. Çiftlerin mutlaka korunmasız ilişkiden kaçınmaları konusunda uyarılması gerekir.

Tema---Nemesis---css_05
İstanbul Genital Estetik Merkezi
Üsküdar Caddesi, Yukarı Mahalle, No: 24, Kartal/ İSTANBUL
Tema---Nemesis---css_08
0532 206 58 40
Tema---Nemesis---css_12
kadirsagkol@gmail.com
Asistan Derya Atasoy'dan Bilgi Alabilirsiniz.