Hotline
+905322065840

Aşılamada doktor tavsiye İstanbul

Aşılamada doktor tavsiye İstanbul

Aşılamada doktor tavsiye İstanbul, Aşılama yöntemi söz konusu olduğunda, başarı oranları hakkında çiftin doğru bilgilendirilmesi önemlidir. Bu sebeple de her çifte aşılama yönteminin uygulanması mümkün değildir. Şayet kısırlık sebepleri daha ciddi ise, zaman kaybetmeden tüp bebek tedavisine başvurmanın gerekli olduğu durumlar olabilir. Aşılama tedavisi, 4 defa uygulanabilir. Başarı şansı her çifte göre değişse de %15 ile %30 arasında değişmektedir. Kadın, adetinin ilk günü muayene edilir ve ikinci ya da 3. Günü tedaviye başlanır.

Aşılamada doktor tavsiye İstanbul, Aşılama yöntemi söz konusu olduğunda, başarı oranları hakkında çiftin doğru bilgilendirilmesi önemlidir. Bu sebeple de her çifte aşılama yönteminin uygulanması mümkün değildir. Şayet kısırlık sebepleri daha ciddi ise, zaman kaybetmeden tüp bebek tedavisine başvurmanın gerekli olduğu durumlar olabilir.

Aşılama tedavisi, 4 defa uygulanabilir. Başarı şansı her çifte göre değişse de %15 ile %30 arasında değişmektedir. Kadın, adetinin ilk günü muayene edilir ve ikinci ya da 3. Günü tedaviye başlanır. Şayet anne adayının rahminde herhangi bir sorun yoksa, zamanlanmış cinsel ilişki yönteminde olduğu gibi hormon iğneleri uygulanır. Bu sayede yumurtalıklar uyarılır ve yumurta takibi süreci başlatılır.

Bu süreçte anne adayı sık sık ultrason ile kontrol edilir. Daha sonra ise 10-12 günlük bir sürecin ardından yumurta çatlatma iğnesi uygulanır. Bu aşamada baba adayından sperm örneği alınır.

Laboratuvar ortamında yıkanmış ve hazırlanmış spermler ise 36 saat sonra anne adayının rahmine yerleştirilir. Aşılama yöntemi sayesinde sperm hareketliliği ve kalitesi arttırılır. Bu sayede sperm, yumurtaya en uygun zamanda ulaşma şansı bulur.

Aşılamada en fazla kaç yumurta olmalı, Aşılama işleminde ortalama 1 yada 2 yumurta yeterlidir. Aşılama veya tıbbi deyimi ile inseminasyon özellikle erkeğe bağlı ve nedeni açıklanamamış kısırlık olgularında tüp bebek öncesinde tercih edilen tedavilerin başında gelmektedir. Aşılamada prensip kadının yumurtalıklarını uyarıp yumurtalar çatladıktan sonra spermleri yıkayıp konsantre ederek rahim içine transfer etmektir.

Aşılama, kısırlığın nedenine yönelik bir tedavi olmayıp gebelik şansını artırmaya yöneliktir. Amaç döllenme ortamı olan fallop tüpleri (kanal) içinde daha fazla yumurta ve sperm bulundurarak birbirleri ile buluşma şansını artırmaktır.

Aşılama tedavisi kimler için uygundur?

Aşılama özellikle nedeni açıklanamamış kısırlık olgularında, hafif sperm bozukluklarında, ve laparoskopik olarak tedavi edilmiş endometriozis olgularında kullanılır. Kadının yaşının 39'un üzerinde olduğu çiftlerde ve kısırlık süresi 8 yılı aşkınsa, düşük gebelik oranları nedeni ile tercih edilmez.

Yumurtalık kapasitesi (over rezervi) düşük olan kadınlarda aşılama pek tercih edilmemeli ve tercihan gecikmeden tüp bebek tedavisine yönelinmelidir. Aşılama için en az bir tüpün açık olması gerekmektedir.

Eğer daha önce tüplerin durumu incelenmedi ise aşılama öncesinde rahim filmi veya laparoskopi ile kontrol edilmelidir. Tüplerin açıklığının şüpheli olduğu durumlarda aşılama yapılmamalıdır.

Tema---Nemesis---css_05
İstanbul Genital Estetik Merkezi
Üsküdar Caddesi, Yukarı Mahalle, No: 24, Kartal/ İSTANBUL
Tema---Nemesis---css_08
0532 206 58 40
Tema---Nemesis---css_12
kadirsagkol@gmail.com
Asistan Derya Atasoy'dan Bilgi Alabilirsiniz.