Hotline
+905322065840

Aşılama bebek nasıl olur

Aşılama bebek nasıl olur

Aşılama bebek nasıl olur, Normal cinsel ilişkinin mümkün olmadığı durumlarda, sperm hareketliliğinin az olduğu hallerde, servikal faktörün (kadının rahim ağzında oluşan salgının erkeğin spermine hareket kabiliyeti sağlayamadığı durum) bozuk olduğu durumlarda ve anti sperm antikorların varlığı gibi durumlarda tercih edilen aşılama hakkında bilinmesi gerekenleri yazımızda bulabilirsiniz… Aşılama nedir ? Aşılama nasıl yapılır ?

Aşılama bebek nasıl olur

Normal cinsel ilişkinin mümkün olmadığı durumlarda, sperm hareketliliğinin az olduğu hallerde, servikal faktörün (kadının rahim ağzında oluşan salgının erkeğin spermine hareket kabiliyeti sağlayamadığı durum) bozuk olduğu durumlarda ve anti sperm antikorların varlığı gibi durumlarda tercih edilen aşılama hakkında bilinmesi gerekenleri yazımızda bulabilirsiniz… Aşılama nedir? Aşılama nasıl yapılır?

Aşılama nedir ? Aşılama (İntrauterin inseminasyon-IUI) spermleri, kadın üreme sistemi içine, cinsel ilişki dışında herhangi bir yöntemle bırakma işlemidir. Aşılama yönteminin amacı is fallop tüplerine ulaşan sperm sayısını arttırmak ve bunun sonucunda da döllenme şansını arttırmaktır.

Aşılama aşağıdaki durumlarda uygulanır:

  • Bilinmeyen kısırlık
  • Rahim içinde sıvı problemleri, rahmin spermi kabul etmemesi
  • Rahim dokusunun önceden döllenme için uygulanan işlemlerden dolayı yaralanmasından dolayı spermin girişine izin vermemesi
  • Boşalmada sorun yaşama

Aşılama Nasıl Yapılır ?

Aşılamada ilk aşama yumurta geliştirme tedavisidir. Bunun için çeşitli hormon tedavileri kullanılır. Yumurta belli bir olgunluğa geldiğinde, çatlatma iğnesi vurulur. Çatlatma iğnesi vurulduktan yaklaşık 34-36 saat sonra yumurtlama gerçekleşir. Yumurtlamanın gerçekleşeceği saatlerde erkekten alınan sperm örneği yıkanır, hazırlanır ve özel plastik bir kanülle dölyatağına yerleştirilir.

Aşılama Başarı Oranları

Aşılama altta yatan kısırlık (infertilite) nedenine bağlı olarak normal ilişkiye oranla %5 – 20 artış sağlayabilir. Şans uygulama sayısı arttıkça biraz daha artar. Teorik olarak bir sınır olmamakla birlikte 6 – 7 seferden fazla denenmemesini öneririz.

Eğer evlilik ve kısırlık (infertilite) süresi uzunsa aşılama denenmeden direkt tüp bebek ve mikroenjeksiyona geçilebilir.

Aşılama şu hastalar için önerilmez:

  • Follop tüplerinde ciddi rahatsızlığı olan kadınlarda
  • Pelvik enfeksiyonu olan kadınlar
  • Çikolata kisti olanlar

Aşılama yaptıranlar nelere dikkat etmelidir ?

İşlem sırasında rahime uzanan kataterin vermiş olduğu etki neticesinde hafif ağrı ve kramp duyulması normaldir. Bu ağrı genellikle smear testi esnasında gerçekleşen ile aynı şiddettedir. Katater çıkarıldıktan hemen sonra hiçbir etki hissedilmez. İşlemin sonlanmasıyla birlikte bir süre uzanmanız istenir. Biraz dinlendikten sonra günlük işlerinize rahatça geri dönebilirsiniz.

Aşılama sonrası genellikle döllenmenin desteklenmesi için progesteron hormonu takviyesi yapılır. Yaklaşık 1 hafta sonra ise kandaki hormon düzeylerini takip etmek için kan testi istenebilir.

Tema---Nemesis---css_05
İstanbul Genital Estetik Merkezi
Üsküdar Caddesi, Yukarı Mahalle, No: 24, Kartal/ İSTANBUL
Tema---Nemesis---css_08
0532 206 58 40
Tema---Nemesis---css_12
kadirsagkol@gmail.com
Asistan Derya Atasoy'dan Bilgi Alabilirsiniz.