Hotline
+905322065840

Aşılama süreci

Aşılama süreci, aşılama tedavisi nedir? Aşılama tedavisi; erkekten alınan sperm hücrelerinin yumurta hücresine enjekte edilmesiyle yapılan bir tedavidir. Aşılama tedavisinin amacı; gebeliğe engel olan faktörlerin etkisini azaltmak ve döllenme sürecini mümkün olduğunca kolay hâle getirmektir. Tüp bebek tedavisinden en önemli farkı ise uygulamanın, yumurta hücresi anne rahmindeyken yapılmasıdır.

Aşılama süreci, aşılama tedavisi nedir? Aşılama tedavisi; erkekten alınan sperm hücrelerinin yumurta hücresine enjekte edilmesiyle yapılan bir tedavidir. Aşılama tedavisinin amacı; gebeliğe engel olan faktörlerin etkisini azaltmak ve döllenme sürecini mümkün olduğunca kolay hâle getirmektir. Tüp bebek tedavisinden en önemli farkı ise uygulamanın, yumurta hücresi anne rahmindeyken yapılmasıdır. Bu nedenle tüp bebek tedavisinden önceki aşama olarak da kabul edilir. Özellikle nedeni bilinmeyen kısırlıktan şikâyetçi çiftlerde oldukça başarılı sonuçlar veren, modern ve güvenilir bir tedavidir.

Aşılama Tedavisi Nasıl Yapılır?

Aşılama tedavisinden önce hem yumurta hücresi hem de erkekten alınan meni en kaliteli hâline getirilir. Bunun için anne adayı, tedavi öncesinde, doktor kontrolüyle, hormon takviyesi alır. Yumurtaların durumu gözlenir ve olgunlaşmaları beklenir. Yumurta hücresi en olgun hâline geldiğinde ise erkeğin sperm hücreleri laboratuvar ortamında yoğunlaştırılır. Böylece en kaliteli üreme hücrelerinin, doğrudan enjeksiyon yöntemiyle buluşması sağlanır. Yapılan enjeksiyon sırasında yumurta hücresi anne rahminden çıkarılmaz. Vajina girişinden, rahme ulaşılır ve sperm hücreleri yumurtanın içerisine aşılanır.

Aşılama Tedavisinin Aşamaları Nelerdir?

Aşılama tedavisinden önce, mutlaka gerekli tetkik ve değerlendirmelerle, çiftin infertilite nedenlerinin araştırılmış olması gerekir. Çünkü kadında miyom ya da polikistik over sendromu vb. rahatsızlıklar olması aşılamayı da olumsuz etkileyebilir. Eğer yapılan incelemelerde nedeni bilinmeyen kısırlık ya da üreme hücrelerinin kalitesi ile ilgili sorunlar görülürse, bu durumda aşılama tedavisi yapılabilir.

Aşılama tedavisinde ilk aşama; yumurta hücresinin tamamen olgunlaşmasını sağlamaktır. Bu süreci hızlandırmak ve yumurta hücresini döllenmeye tamamen hazır hâle getirmek için bir süre hormonal destek gerekebilir. Bu süreç boyunca, anne adayı düzenli olarak kontrole çağrılır. Yumurta hücresinin durumu kontrol edilir ve en ideal zamanda döllenmenin gerçekleşmesi için çatlatma iğnesi yapılır.

Çatlatma iğnesi yapıldıktan sonra, yaklaşık 36 – 40 saat içerisinde, aşılama uygulamasının yapılması gerekir. Yumurta olgunlaşarak, döllenmeye hazır hâle geldiğinde, erkekten de meni örneği alınır. Alınan örnek, laboratuvar ortamında incelenip, yoğunlaştırılır ve tüm üreme hücreleri aşılama için hazırdır.

Tema---Nemesis---css_05
İstanbul Genital Estetik Merkezi
Üsküdar Caddesi, Yukarı Mahalle, No: 24, Kartal/ İSTANBUL
Tema---Nemesis---css_08
0532 206 58 40
Tema---Nemesis---css_12
kadirsagkol@gmail.com
Asistan Derya Atasoy'dan Bilgi Alabilirsiniz.